fbpx
+420 604 204 889 info@klckrystof.cz

KRYŠTOF v programu CLIL v ZŠ Černošice již od 1. třídy

Program CLIL v ZŠ Černošice vysoce úspěšný již od 1. třídy s pokračováním na 2. stupni!

CLIL, čili Content and Language Integrated Learning, označuje výuku nejazykového předmětu s využitím cizího jazyka jako prostředku komunikace.

A doctor and a boy were fishing. The boy was the doctor’s son, but the doctor was not the boy’s father. Who was the doctor?

Zeptejte se našich dětí, dostanete správnou odpověď a samozřejmě v angličtině. Pokud vy odpověď neznáte, neváhejte se na nás obrátit.

Ve školním roce 2015/2016 jsme ve spolupráci se ZŠ Černošice otevřeli pilotní třídu 1.ročníku, kde vyučujeme vybrané povinné předměty v anglickém jazyce (Rate your Pulse ukázka obsahu hodiny prvouky pro 2.třídu). Tento typ integrované výuky si stanovuje dva základní cíle – obsahový a jazykový. Současná školní kurikula umožňují a podporují integraci vyučovacích předmětů a vzdělávacích oborů, což CLIL plně reflektuje. Kromě toho přináší jeho realizace i nové postupy, které zapojují žáka do vzdělávání mnohem intenzivněji.

Myslíme též na to, jak vašim dětem pomoci si 1.třídu v programu CLIL opravdu užít. Přirozenou a hravou cestou je docházka do naší anglické školky KRYŠTOF nebo v dostatečném předstihu i do našeho programu mini CLUB. Tato „anglická“ zkušenost dělá program pro dítě snazším, navíc přináší i plusové body při samotném zápisu do programu, kdy se může stát, že z titulu velkého zájmu jsme nuceni některé dítě odmítnout. A také „angličtina s KRYŠTOFem je hra, kterou děti baví hrát“.

Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ MEZI RODIČI DĚTÍ ZAPOJENÝCH v CLILu z února 2019 vybíráme:

  • Na otázku zda důvody, pro které si rodiče vybrali CLIL, splňují jejich očekávání, odpovědělo 94 % ano či spíše ano.
  • 86% rodičů by výuku CLIL doporučilo i vám a vašim dětem.

Chcete-li se o projektu dozvědět více, neváhejte se na nás obrátit info@klckrystof.cz nebo navštivte webovou stránku ZŠ Černošice. 

Zápis do programu probíhá v ZŠ Černošice společně se zápisem do ZŠ 8. 4. 2021 od 14 do 19 hodin a je podmíněn přijetím do školy samotné.

 Připravili jsme pro vás seznam FAQ, kde najdete odpovědi na často kladené dotazy FAQ_CLIL.

 

Anglická školka Kryštof

Kryštof
Club Junior

 

KLC
pro dospělé